Великобритания ще изпрати два кораба за лов на мини на

...
 Великобритания ще изпрати два кораба за лов на мини на
Коментари Харесай

Великобритания изпраща в Украйна кораби за откриване на руски мини в Черно море

 Великобритания ще изпрати два кораба за лов на мини на Кралските Военноморски сили в Украйна, с цел да подкрепи откриването на съветски мини в Черно море и да помогне на Киев да възвърне морския експорт, заяви държавното управление, съобщи Агенция Франс Прес.
 
Възможността на Украйна да реализира експорт по море е мощно наранена след нахлуването на съветския президент Владимир Путин в Украйна през февруари 2022 година и блокадата му в Черно море.
 
" Тези миночистачи ще дават на Украйна жизненоважни качества, които ще оказват помощ за спасяването на човешки животи и ще отворят жизненоважни направления за експорт ", съобщи министърът на защитата Грант Шапс.
 
Прехвърлянето на плавателните съдове на въоръжените сили на Украйна става в миг, когато Шапс и норвежкият му сътрудник би трябвало да слагат началото на нова отбранителна самодейност - Коалиция за морски качества.
 
" Това повишение на качествата бележи началото на нови целенасочени старания на Обединеното кралство, Норвегия и нашите съдружници за подсилване на морските сили на Украйна ", съобщи Шапс.
 
Инициативата ще увеличи способността на Украйна да пази суверенните си води и ще укрепи сигурността в Черно море, сподели той.

Трансферът беше контрактуван по време на срещите контактната група за защита на Украйна, формирана от 50 страни. Британският министър-председател Риши Сунак неведнъж е подчертавал " непоколебимата " си поддръжка за Украйна, като от нашествието насам са отпуснати 4,6 милиарда паунда (4,9 милиарда долара) военна поддръжка, заяви държавното управление.

Очакваше се Шапс да разгласи и спомагателни детайлности за военната поддръжка на Англия за Украйна по време на представянето.

Източник: БГНЕС
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР